Aardappelen

In de teelt van aardappelen kunnen wij de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Klaarleggen van het perceel met 6.00M rotor
  • Poten van aardappelen met multivator frontfrees
  • Frezen van aardappelruggen
  • Loofklappen
  • Rooien van aardappelen met de Dewulf Kwatro: de machine onder zware rooiomstandigheden. Deze 4-rijige bunkerrooier heeft de volgende kenmerken:

– Rooien in alle omstandigheden: De twee 900 mm rupsen zorgen voor een minimale bodemdruk. De rupsen worden hydraulisch aangedreven en verzekeren een perfectie tractie in alle grond- en weersomstandigheden. Het achterwiel zorgt dat de machine goed is te manoeuvreren

– Hoge capaciteit: de vierrijige aardappelrooier heeft een 11-tons bunker en kan rijdend lossen.

– Rooien zonder schade aan de aardappelruggen: De loofklapper en graafelement worden ondersteund door 5 stalen wielen, er zijn dus geen diabolo’s. De wielen helpen het graafkanaal te ondersteunen en dienen als een referentie voor de dieptecontrole van de loofklapper en de rooibeitels.

– Efficiënte reiniging: Het reinigingssysteem combineert verschillende efficiënte elementen. De drie opeenvolgende zeefmatten en egelband zorgen voor een sterke reiniging. Daarna – afhankelijk van de weersomstandigheden – kan de egelband het gerooide product terugbrengen naar een ontaardings-module (naar keuze) of meteen naar de ophaalband vervoeren. Zo is de Kwatro altijd aangepast aan de verschillende omstandigheden.

rooier A